معمولاً از گریس صنعتی برای روانکاری و کاهش اصطکاک در ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. گریس ها با انواع مختلفی از مواد اولیه تهیه می شوند و ساختاری از آن بسازند که نیازهای خاص یک عنصر خاص را برآورده کند. به عنوان مثال گریسی که در ماشین آلات صنعتی استفاده می شود با گریسی که در شاسی خودرو استفاده می شود متفاوت است. گریس شامل 3 ماده اصلی است که عبارتند از روغن پایه، غلیظ کننده و مواد افزودنی. انواع مختلفی از افزودنی ها وجود دارد که به خواصی که تولید کننده می خواهد اعمال کند بستگی دارد.
ویژگی های گریس صنعتی بر اساس غلظت آن تعیین می شود که همان قابلیت اطمینان و استحکام گریس است. برخی از آنها به غلظت و بالطبع استحکام بیشتری نیاز دارند و برخی دیگر ممکن است با سطح غلظت معمولی تری مشخص شود. علت استفاده از گریس به جای هر روغن صنعتی دیگری به ضخامت آنآنآن بستگی دارد زیرا روغن معمولی ضخامت کمتری نسبت به گریس صنعتی دارد. گریس ویسکوزیته بیشتری نسبت به روغن ایجاد می کند. به همین دلیل است که در انواع صنایع ، روانکاری با روغن با مشکل مواجه می شود.
انواع گریس از لحاظ رنگ
به طور مثال
گریس نسوز skf اصل از لحاظ رنگ عبارتند از:
گریس سفید رنگ که در انواع دستگاه های تولید کننده مواد غذایی مانند سوسیس مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ ناشی از غلیظ کننده هاست که استفاده می گردد.
گریس های سیاه برای شرایطی خاص و دمای بالا در انواع خودرو و چرخ دنده مورد استفاده قرار گرفته و می توانند دمای بالا و شرایط خاص را تحمل کنند.
گریس های قرمز برای دمای بالا و شرایط سخت و ماشین های سنگین مورد استفاده قرار می گیرند و در کارهایی مانند نرم کاری انواع ماشین آلات کشاورزی، گاو اهن و خرمنکوب به عنوان روان کننده و کم کننده صدا مورد استفاده قرار می گیرند.
گریس های سبز رنگ با محیط زیست سازگار بوده و برای روانکاری انواع وسایل خودرو مورد استفاده قرار گرفته و موجب راحت تر شدن چرخش انها می گردد.
گریس های بی رنگ و سفید به علت مواد شیمیایی کم و نفتی برای شرکت های تولید کننده مواد غذایی مورد بهره برداری قرار می گیرند تا احتمال آلودگی کمتر باشد و گریس های با شالوده مواد شیمیایی و نفتی برای انواع ماشین های سنگین و انواع چرخ دنده ها مورد بهره برداری قرار می گیرند.
رنگ ها چندان در کارایی گریس نقش مهمی ندارند اما متاسفانه گریس با تمام کارایی که در حوزه صنعت و ماشین سازی دارد، هنوز از سوی افرادی غیر کارشناس و از جنبه رنگ ها مورد قضاوت قرار می گیرد و متاسفانه همین دیدگاه موجب تغییر در بازار فروش انواع گریس شده است و اغلب خریدار سردرگم است.
انواع گریس از لحاظ پایه صابون
گریس آلومینیوم و آلومینیوم کمپلکس: در جاهایی که دمای بالا مورد انتظار است استفاده می شود. با نقطه ریزش 500 درجه فارنهایت و حداکثر دمای قابل استفاده 250 تا 325 درجه فارنهایت، این گریس اغلب در ماشین آلات مواد غذایی استفاده می شود.
گریس بنتون: گریس بنتون یا خاک رس اصلاح شده زمانی استفاده می شود که قرار گرفتن در معرض دمای بسیار بالا مورد انتظار باشد. این گریس، با نقطه ریزش 600 درجه فارنهایت، حداکثر دمای قابل استفاده 250 تا 325 درجه فارنهایت و مقاومت عالی در برابر آب، برای استفاده در اجاقها محبوب است زیرا توانایی ایجاد حالت آب بندی خود را دارد.
کلسیم 12 هیدروکسی استئارات: گریسی با مقاومت بسیار خوب در برابر آب است، البته حداکثر دمای قابل استفاده کمتر از سایر گریس ها (250 درجه فارنهایت) و نقطه ریزش 290 درجه فارنهایت.
لیتیوم 12 هیدروکسی استئارات: گریس محبوب برای بسیاری از کاربردهای بلبرینگ است، با مقاومت در برابر آب، نقطه ریزش 380 درجه فارنهایت، حداکثر دمای قابل استفاده 250-325 درجه فارنهایت و قابلیت عمر طولانی. این نوع گریس، یک گریس قابل پمپاژ است.
گریس لیتیوم یا لیتیوم کمپلکس: در بلبرینگهای با دمای بالا و سرعت بالا استفاده می شود. مقاومت مناسب در برابر آب، نقطه ریزش 550 درجه فارنهایت و حداکثر دمای قابل استفاده 250 تا 325 درجه فارنهایت از ویژگی های این گریس است
گریس پلی اوره: برای کاربردهای طولانی مدت خوب است. این گریس دارای مقاومت عالی در برابر آب، نقطه ریزش 460 درجه فارنهایت و حداکثر دمای قابل استفاده 250-325 درجه فارنهایت است. اغلب در ماشین آلات مواد غذایی استفاده می شود.
گریس سدیم: زمانی گریس اولیه بلبرینگ های چرخ بود، معمولا فقط در بلبرینگهای قدیمیتر و کندتر استفاده میشود و دارای مقاومت ضعیف در برابر آب، بافت فیبری، نقطه ریزش 390 درجه فارنهایت و حداکثر دمای قابل استفاده 250 درجه فارنهایت است. این گریس کم هزینه با خواص ضد زنگ خوب است.
موارد مهم در انتخاب گریس
در هنگام خرید انواع گریس اصل بهتر است به نوع قطعه به خوبی دقت کنید، پایه و یا صابون هرمحصول متفاوت بوده و ممکن است کاربردهای متفاوتی هم داشته باشد. انواع بلبرینگ ها، چرخ دنده های ساده و سایشی باید به خوبی بررسی شوند، زیرا مقدار نیاز هریک متفاوت می باشد. هرچه فشار کار در قطعات بالاتر باشد، نیاز به گریس روانتری بوده تا بتواند قطعات را نرم و به طور مداوم به حرکت در اورد.
از خرید گریسی که کهنه و به صورت روباز است خودداری کنید. غلظت گریس مورد استفاده شما وابسته به قطعه شماست، هرچه کار بیشتری داشته باشد، غلظت بیشتری داشته و باید مرتب تمدید شود.
شرکت های تولید کننده انواع گریس با در نظر گرفتن تمامی شرایط برای تولید و فروش، محصولات خود را به صورت مجزا و با رنگ های متفاوت در اختیار شرکت های توزیع کننده انواع روغن و گریس قرار می دهند تا هر مشتری بتواند آزادانه انتخاب کند.
پایه صابون گریس ها متفاوت است و هر گریسی نمی تواند مشکل شما را مرتفع سازد، بهتر است از نیاز خود باخبر باشید تا بتوانید گریس موردنیاز خود را به آسانی خریداری کنید.
موارد مهم در انتخاب گریس نشان می دهد که این محصول دارای انواع تقلبی و ارزان قیمت در بازار است که از انواع روغن و مواد نفتی مانده با کمی اسانس رنگ تهیه می شود و پس از بسته بندی های شکیل و تبلیغات زیاد مورد فروش قرار می گیرد که نه تنها کار گریس اصلی را انجام نمی دهد، بلکه قطعات و لوازم را خراب کرده و هزینه ها را بالا می برد.
گریس های قهوه ای و قرمز در منازل هم کاربرد دارند، اگر وسیله یا بخشی از ماشین شما مانند گیربکس نیاز به گریس داشت، بهتر است از نوع قهوه ای کم رنگ استفاده کنید تا در مصارف منزل هم کارایی داشته باشد. این گریس بهترین و شایع ترین گریس موجود در بازار است که در دسترس همگان قرار دارد و در تمام فروشگاه ها به وفور یافت می شود.
قیمت انواع گریس
قیمت انواع گریس نسوز skf اصل در بازار متفاوت است و ممکن است با توجه به ترکیبات گریس متفاوت باشد. این روانکار با قدرت چسبندگی بالا، دارای کاربرد متفاوتی در صنعت است. پایه یا ماده اصلی گریس در قیمت انواع گریس نقش مهمی دارد، به طور مثال ممکن است پایه لیتیوم از پایه کلسیم گرانتر باشد که میزان قیمت هر جنس را بالا می برد.
در مواقعی که تولید گریس متوقف شده باشد نیز ممکن است قیمت انواع گریس افزایش یابد که ممکن است در میزان توزیع هم تاثیر داشته باشد. نوع بسته بندی و وزن هم در قیمت انواع گریس نقش مهمی دارد. گاهی قیمت انواع گریس بر اساس نوع روغن و صابون هم تعیین گردد.
گاهی قیمت گریس وابسته به شرکت تولید کننده مواد نفتی می باشد. گریس هایی که در شرکت های تولید کننده انواع مواد غذایی کاربرد دارند، قیمت بیشتر و گرانتری دارند و گریس هایی که تیره و قهوه ای سوخته هستند دارای قیمت و کارایی پایین تری می باشند.
گریس هایی که با طبیعت سازگار هستند و کیفیت خوب و عالی دارند گرانتر هستند که در میان گریس ها برای کارهای ظریف مناسب هستند و یک لایه نازکی را در سطح قرار می دهند و با کار متناوب نیاز به تکرار دارند که همین تکرار، قیمت انواع گریس سبز را بالا می برد و گاهی مصرف کننده با مشکل روبه رو خواهد شد.